Yasmine Stalpaert

Ik ben een jonge illustratrice die al tekent sinds ze drie jaar oud is. Ik ben een heel nieuwsgierig persoon die graag leert over talen, geografie en geschiedenis. Ik verwerk deze kennis ook in mijn werken. Veel van mijn illustraties zijn thematisch met het verleden, zoals de 18de eeuwse barok, Napoleontische tijd, of gewoon in een fantastische wereld hier ver vandaan. Er gaat amper een dag voorbij waarin ik niet teken, ik heb een enorme drang om te creëren en kick op het gevoel met iets nuttigs bezig te zijn.
Sinds 2016 sta ik meerdere keren per jaar op lokale stripbeurzen, zoals Aalst Stript, Stripfestival van Knokke-Heist en de Stripbeurs van Leuven. Daar verkoop ik zelfgemaakte kaartjes en prints, boekenleggers, buttons en originelen of maak ik tekeningen in opdracht. In 2016 won ik op het Stripfestival van Knokke-Heist de prijs voor Rijzende Ster.
Diploma Middelbare school behaald in juni 2016, Sint-Lukas Brussel.
Sinds 2016 heb ik 2 jaar Animatiefilm gestudeerd op LUCA School of Arts in Brussel, daarna ben ik verder gestroomd en heb ik een bachelor diploma in Beeldende Kunsten in eerder genoemde school, behaald in juni 2020.
In juni 2019 kreeg ik een studiebeurs om één semester als uitwisselingsstudent naar Pacific Northwest College of Art (PNCA) te gaan in Portland, Verenigde Staten. Van augustus tot december dat jaar heb ik daar lessen gevolgd en verbleef in het Arthouse Dorm niet ver van de school zelf. Dit was een enorm leerrijke ervaring, mijn grip op de Engelse taal is nog sterker en het opgaan in een andere cultuur heeft veel in mij teweeg gebracht.
Sinds 2020 heb meegewerkt aan twee kinderboeken:
– “Het Spook van de Klokkentoren” bij Pear Productions met als auteur Paul Reichenbach (verschijndatum september 2020)
– “Prinses Willeke” bij Clavis met als auteur Jessica Raes (verschijndatum augustus 2021)

Website