Alex Turk

Alex Turk begon op jonge leeftijd met het publiceren van strips in lokale bladen, schoolkranten en eigen uitgaven. Halverwege de jaren 1990 begon hij fanatiek met het plaatsen van strips in landelijke amateurstripbladen als Bikkel, Insanity, Intelligent en De stripper. Daarnaast maakte hij voor TCN10 tv-krant iedere week een strip.
n 1999 ging hij, samen met Jan Dirk Barreveld, René Leisink, Rob Derks, Michiel van de Vijver en later Robbie Vermeulen, in het landelijke, gratis dagblad Metro de wisselstrip maken. Hiervoor gebruikte hij zijn bekendste creatie Mevrouw de Heks. Mevrouw de Heks was hierdoor elke vrijdag te zien in de krant en verwierf zo landelijke bekendheid.
Alex startte in 2004 twee jeugdstrips: Katie en Timo.
Het tweede deel van Timo Goed bezig! verscheen in 2012 bij zijn eigen uitgeverij Oeros. Nog hetzelfde jaar verscheen een derde album van Timo, Vette avonturen, bij de nieuwe uitgeverij Strip2000, gevolgd door een vierde deel, Hoog en droog in 2014. Dit vierde album werd wederom genomineerd voor een Stripschapspenning en de nieuwe publieksprijs vernoemd naar tekenaar Peter de Smet.

Website