Bert Dijkink

Bert Dijkink, schilder-tekenaar-illustrator in Zwolle.
Eigenlijk kun je zeggen dat Bert al tekent vanaf het moment dat hij een potlood kon vasthouden.
Hoewel hij koos voor een opleiding in de techniek heeft hij in zijn vrije tijd naast het tekenen en schilderen in olieverf, waterverf en acryl altijd een ruime plaats gereserveerd voor veel zelfstudie in de beeldende kunst.
Naast het maken van technische en bouwkundige illustraties, en cartoons zoekt Bert voor schilderijen zijn onderwerpen meestal in de traditionele ambachtelijke sfeer, zoals kerkinterieurs, stadsgezichten, landschappen, boerderijen, naakten en zeegezichten.
Met name de schilders van de zogenaamde” Haagsche school” uit de laatste helft van de 19e eeuw liggen Bert na aan het hart en hoewel hij geen navolger van oude meesters wil zijn zal deze voorliefde zijn werk best enigszins beïnvloeden.
Ook voelt Bert zich sterk aangetrokken door de charme van de typische oude Zuid-Franse stadsgezichten en tevens onderneemt hij zo af en toe een zwerftocht door Parijs of het onvolprezen Brugge wat ook altijd veel inspiratie oplevert.
Daarnaast tekent Bert regelmatig cartoons, en sinds een jaar of drie is hij begonnen aan het schrijven en tekenen van stripboeken. wat voor hem een geheel nieuwe ervaring is.
Een grote hulp daarbij is het teken- en fotobewerkingsprogramma Paintshop-Pro en een goede tekentablet.

Website