David den Ouden

David den Ouden is o.a. schrijver en letteraar van Razcahl the Vampire, de door Dinie de Zeeuw getekende strip. Deze webcomic loert sinds een klein jaar vanuit de schaduwen, op zoek naar vers bloed.

Op het Kamper Stripspektakel zal David er staan met Razcahl the Vampire small press boekjes, de Graphic Novel Weekend uitgaven U-trek, H-lem, Adem Eve en Roffe (verschenen mei 2023!) én de primeur het boekje Sjaan, Maggie, Gill en Meneer de Zwart (mijn inzending voor de Kamper striptekenwedstrijd ‘Samen kun je meer’). Uiteraard een hele collectie Go Baaa! (custom!) kaarten en stickers. De populaire Kaartjes voor de Psychiatrie en nieuwe Klodder & Kluwen merchandise. Ook maakt David custom Klodder & Kluwen stripjes met onderwerp van jouw keuze! En voor de liefhebbers van illustratieve kunst: giclées (luxe kunstdrukken).

Sinds 2018 is David den Ouden, met zijn minimale strip Klodder & Kluwen en nu Razcahl the Vampire, bezig aan een gestage opmars, naast alle losse cartoons, strips en illustraties die hij maakt. Ook ontwerpt hij schapen voor zijn eigen label Go Baaa! David is medeorganisator (en schrijver en tekenaar) van Graphic Novel Weekend, waar schrijvers en tekenaars die elkaar nog niet kennen in drie dagen een complete graphic novel maken. Elk jaar in een andere stad, dit jaar Zwolle, van donderdag 2 t/m zaterdag 4 november 2023 in De Stadkamer.

David den Ouden (1975) tekende al cartoons (mét woordspelingen) sinds hij zijn eerste woordjes kon schrijven. Hij is altijd doorgegaan met het maken van (talige) cartoons en stripjes, naast zijn studies en werk. Als creatieve duizendpoot en freelancer steekt hij de laatste jaren meer tijd in het maken van illustraties, cartoons, strips, scenario’s en samenwerkingen.

Website