Hanco Kolk

Hanco Kolk (Den Helder, 1957) is een bekroond striptekenaar en auteur sinds 1984. Hij verkent het vak van grafisch vertellen van binnen en van buiten, altijd gefascineerd door de reikwijdte en mogelijkheden van dit medium. Zijn werk varieert van redactionele illustraties tot dagelijkse mainstream krantengrappen, van klassieke slapstick in belgische stijl tot artistieke graphic novel. In de loop der jaren heeft hij een internationale aanhang gekregen.

Gilles de Geus was zijn eerste serie, gemaakt samen met vriend en medewerker Peter de Wit. Kort daarna ontwikkelde hij een totaal andere stijl voor Meccano, een serie die hem in staat stelde om technisch en verhaalgewijs te experimenteren met elk nieuw volume dat hij maakte. Opnieuw met Peter de Wit maakt hij een dagelijkse grap genaamd S1ngle voor een tiental kranten in Nederland.

Hoewel zijn aanpak en technieken een breed scala aan genres raken, is de Kolk-signatuur altijd zichtbaar. Zijn lijnen hebben een elegante sensualiteit en eenvoud, zijn humor is eigenzinnig en soms ronduit bizar. Maar altijd met een honger en behoefte om verbinding te maken met de lezer.

Website