Henk Alferink (Shane Brazen)

In de periode van 1997 tot 2001 studeerde ik aan de kunstacademie in Kampen. Een mooie, spannende, boeiende, duistere ontdekkingstocht naar mezelf.
Hier leerde ik uiting te geven aan mijn wereld op een groter formaat dan een A4-tje en met een medium wat mij van begin af aan moeite kostte: het autonoom schilderen.
Met het vinden van een fulltime baan en het volwassen worden doofde het licht in mijn fictieve wereld langzaam uit. Ik gaf mijn atelier op en stopte met het voltekenen en schrijven van dikke zwarte dummies. Dit duurde 7 jaar.
In deze tijd had ik wel de financiƫn om eindelijk de plekken voor nieuwe inspiratie te bezoeken. Tokyo en Hong Kong: neon verlichtte steden vol dynamiek en kleur. Dit zou op een later moment terugkeren in mijn werk.
In 2014 besloot ik minder te gaan werken om het schilderen weer op te pakken. Nu hedendaags lift ik mee op het gevoel van jaren 80/90 nostalgie en de verloren jeugd. Transformers; hoekige vormen met felle kleuren. Hieruit is ook eindelijk mijn eerste comic van de grond gekomen: Het Geval Denkste.

Website