Kenny Rubenis

Kenny Rubenis werd geboren op 1 oktober 1984 te Rotterdam. Niet veel later begon hij met tekenen.
Hij specialiseert zich in humoristische strips en cartoons met een strakke lijnvoering, maar ook het wat artistiekere en serieuze werk is hem niet vreemd.
Hij werkte jarenlang als de vaste assistent van Fokke & Sukke tekenaar Jean-Marc van Tol en zijn werk is onder andere te zien geweest op TV bij De Wereld Draait Door en Koefnoen, op het Melbourne International Comedy Festival en in stripbladen Eppo, MYX en Zone 5300. In 2007 werd zijn, inmiddels gestaakte, webcomic Kennys Not So Amazingly Boring Comic genomineerd voor een Clickie in de categorie “Beste Epic Webcomic” door Stichting Clickburg.
En nu tekent Kenny dus dagelijks Dating for Geeks. Eerst voor dagbladen Sp!ts en Metro, en nu voor datingforgeeks.nl en stripblad Eppo.
Naast het maken van strips, cartoons en illustraties is Kenny soms ook werkzaam als animator en storyboard-artist. Verder houdt hij van lange wandelingen over het strand, samen romantisch uit eten gaan en daarna tot zonsopkomst discussiëren over welke klassieke filmtrilogie de beste is. Back to the Future, duh!

Website