Peter Stokking

De Kleijn Chocolade Manufactorij is de naam van een (onvoltooide) strip van Peter Stokking, en ook de naam van het label waaronder Peter zijn strips in eigen beheer uitgeeft.
Peter werkt overdag als counsel binnen de sectie Corporate and Finance van een van de grotere internationale advocatenkantoren. De strip ‘Is dit nou ECHT nodig?’, over een fictief advocatenkantoor aan de Amsterdamse Zuidas, zag daar het licht in de interne nieuwsbrief.
Peter’s humorstrip ‘Fred’ werd jarenlang gepubliceerd in diverse kerkblaadjes van de Veluwe en de Achterhoek. Deze strip, over een zondagsschool met (maar) twee leerlingen in de hervormde gemeente ‘s-Heerenbigge, werd wekelijks door enkele tienduizenden mensen gelezen. Peter woonde toen in het Gelderse dorp Epe, waar mensen hem op straat aanspraken en feedback gaven over de strip.
Verder maakte Peter eerder in zeer beperkte ‘underground’ oplage verschenen strips zoals het weirde ‘De Mistloper’ en het volstrekt ongepaste ‘Madbean’. Hij gaat deze herdrukken.
Peter heeft een grote liefde voor de Aziatische cultuur. Hij maakt zo vaak hij kan verre reizen en babbelt een aardig woordje Japans. Momenteel schrijft en tekent Peter aan een strip over het eiland Deshima en de controversiële dokter Von Siebold. Verder werkt hij aan een kinderboek samen met de Japanse animator Eri Kinoshita van studio Science Saru, die onder andere meewerkte aan de serie Star Wars: Visions.

Website